ZENNER - Meter Gas Diafragma Pintar (Versi Modbus)

Meter gas pintar adalah meter diafragma yang direka untuk mengukur gas asli, GPL dan gas buatan. Dengan menggunakan mikroprosesor berkuasa rendah, digabungkan dengan komunikasi Modbus / RS485, pengukuran dan kawalan automatik, meter jauh berwayar dapat menyelesaikan masalah pengurusan dan caj gas dengan mudah dan berkesan. Produk ini mematuhi piawaian OIML R31 / OIMLR137 / EN1359.

ZENNER - Meter Gas Diafragma Pintar  (Versi M-Bus)

Arahan pemasangan
■ Sebelum memasang meter gas, terak besi, habuk, serpihan dan air di dalam paip harus dikeluarkan terlebih dahulu.
■ Meter gas tidak boleh dipasang di bilik tidur, bilik mandi dan kawasan yang mudah terbakar, dan menjauhkannya dari api terbuka sekurang-kurangnya 1.5 meter. Mencegah hujan, kelembapan dan mengelakkan cahaya matahari langsung dalam jangka masa yang lama.
■ Meter gas harus dipasang tegak dan disambungkan ke paip gas dengan betul mengikut arah anak panah antara sendi masuk dan saluran keluar. Daya yang dikenakan pada saluran masuk dan keluar gas semasa memasang meter gas tidak boleh melebihi 80N • m

■ Untuk mengelakkan kebocoran gas semasa proses pemasangan, injap gas mesti dipasang sebelum sambungan masuk. Setelah meter gas dipasang, anda harus memeriksa keketatan sendi untuk mengelakkan kebocoran gas. Tekanan udara dalam meter gas tidak boleh melebihi tekanan maksimum yang ditentukan. Api terbuka dilarang sepanjang keseluruhan proses.

Ciri ciri
■ Mematuhi piawaian EN1359, OIML.
■ Reka bentuk bersepadu meter gas dan injap.
■ Ketepatan dan kebolehpercayaan jangka panjang.
■ Komunikasi 2 hala, RS485 atau Modbus.
■ Pengesanan pelbagai penipuan.

■ IP65, sesuai untuk pemasangan di luar.
■ Keselamatan dan penyulitan data.


DOKUMEN TEKNIKAL Produk - ZENNER - Meter Gas Diafragma Pintar (Versi Modbus)

Fungsi
■ Bacaan jarak jauh
■ Injap buka / tutup jauh
■ Paparan LCD

■ Tekan butang
■ Gangguan Anti-Magnetik
■ Pengesanan & rekod bateri rendah

■ Anti-hulu & rekod
■ Pengesanan & rekod kebocoran

■ Pengesanan & rakaman anti-gangguan
■ Rekod data sejarah
■ Log acara

Penyelenggaraan
■ Pembersihan Permukaan: Pelarut, seperti soda kaustik yang kuat, petrol, alkohol adalah dilarang, tetapi bahan pencuci neutral dibenarkan.                    
■ Dalam persekitaran kerja biasa, rangkaian meter gas ini tidak memerlukan penyelenggaraan dan penjagaan khas. Apabila berlaku kerosakan, anda harus menutup injap masuk dan segera melaporkannya ke bahagian pengurusan. Ia harus dirombak oleh profesional, pengguna tidak boleh dibongkar.