Rotarex SRG - Jenis 486 - Injap Pelindung Keselamatan 

Sambungan Inlet  Sambungan Outlet Lebar merentasi flat
- 1” 11 ½ NPT  - M 48 x 1.5  - 50 mm


 Jenis 486 - Injap Pelindung Keselamatan

Bahan dan Piawaian:

-Injap dihasilkan sepenuhnya dari bahan tahan kakisan termasuk badan tembaga dan spring keluli tahan karat.
-Bahan jenis getah telah dikembangkan khusus untuk digunakan dengan LPG dan dihasilkan supaya sesuai dengan EN 549.

Penerangan Produk:

- Injap pelepasan tekanan dalaman LPG
- Injap pelepasan tekanan dalaman LPG - SRG jenis 486 adalah injap pelepasan tekanan separuh dalaman yang direka untuk digunakan dalam tangki simpanan LPG berkapasiti sehingga 3 tan.
- Injap mempunyai sambungan bekas 1 ”NPT dan lengkap dengan penutup pelindung plastik dan mempunyai utas luaran M48 x 1,5 untuk penyesuai paip.
- 486 direka untuk melindungi kapal dalam keadaan tekanan berlebihan. Injap akan "terbuka" sepenuhnya sejurus selepas injap mula terlepas untuk memastikan penurunan tekanan dalaman yang cepat (kapasiti aliran 64 m³ / min pada tekanan set 15,6 bar). Injap dilengkapi dengan cakera tempat duduk yang tahan lama sebagai penutup utama dan akan ditutup semula secara automatik apabila tekanan kapal normal dipulihkan.
- Sesuai untuk tekanan reka bentuk hingga 25bar dan suhu dari –20 ° C hingga 65 ° C.

Pilihan:
- Untuk pasaran Jerman 486 dapat ditetapkan antara 15,6 dan 16,4 bar tetapi untuk pasaran lain julat pengaturan boleh dari 12 hingga 19,4 bar sesuai dengan keperluan pelanggan.
- 486 dapat dibekalkan dengan poppet tersembunyi untuk memudahkan pengujian semasa dalam perkhidmatan, biasanya digunakan di pasar Jerman dan Austria.
- Penyesuai paip 'away' yang sesuai untuk digunakan dengan paip tembaga tersedia untuk mengeluarkan gas dari kapal dan boleh dibekalkan sama ada lurus atau bersudut.
- Pemeriksaan dan perakuan individu oleh TÜV disediakan atas permintaan khas.