Gurbong Hanjin - Penyejat LPG

Penyejat adalah penukar haba yang direka khas agar gas petroleum cecair masuk dalam bentuk cecair dan keluar dalam bentuk gas, siap untuk digunakan dalam aplikasi awam, perindustrian dan komersial.

Gurbong Hanjin - Penyejat LPG


Injap Bantuan Keselamatan:

Apabila alat penguap dipasang di kawasan tertutup atau di dalam rumah, bahagian pelepas gas injap pelindung keselamatan HARUS diperluas ke bahagian luar bangunan atau bilik melalui dinding dengan menggunakan ukuran paip yang sama dengan sisi pelepas injap pelindung keselamatan.

Spesifikasi:
- Jenis Pengewap: LPG Air Bath Water Heated Type
- Suhu Reka Bentuk: -15 ℃ ∼ 100 ℃

- Tekanan Reka Bentuk: 1.76 Mpa
- Ujian Tekanan: 2.94 Mpa
- Ujian Kebocoran: 1.76 Mpa

Dokumen Teknikal Produk - Gurbong Hanjin - LPG Penyejat

Perancangan Keselamatan Reka Bentuk:
- Peranti Pencegahan Pembawa Cecair LPG
- Injap Pelindung Keselamatan

- Litar Matikan Kuasa pada Paras Air Rendah.
- Pengawal Suhu Air.

Bekalan Kuasa:
- Fasa Tunggal 220V (Model 50kg / jam sahaja)
- 220V Tiga fasa

- 380V Tiga fasa
- 440V Tiga fasa

Pemasangan Penyejat:
Penyejat harus dipasang secara mendatar pada bahagian atas keras yang diratakan (Concrete Foundation) dengan merujuk pada dimensi Penyejat yang diberikan, dan kemudian terpasang dengan selamat ke alas dengan bolt jangkar.

Kawasan sekitarnya harus dibersihkan dengan ruang yang cukup untuk akses, pemeriksaan rutin, penyelenggaraan dan selepas perkhidmatan. Apabila Penyejat dipasang di dalam rumah, pengudaraan semula jadi yang cukup harus dipertimbangkan untuk keselamatan. Sekiranya Penyejat dipasang di kawasan tertutup, kipas ekzos harus dipasang untuk pengudaraan.

Setelah selesai pemasangan dengan perpaipan, keseluruhan sistem termasuk perpaipan mesti diuji dengan udara termampat hingga 18kg / and, dan tidak ada kebocoran yang disahkan oleh pemeriksaan gelembung untuk setiap sambungan sambungan kimpalan atau utas.

Setelah ujian kebocoran, keseluruhan pipa harus dikeluarkan melalui udara dengan teliti sehingga dapat menghilangkan terak kimpalan, debu, air atau minyak di dalam sistem perpaipan. Bahan asing di dalam paip boleh menyebabkan masalah pada Penyejat semasa operasi atau penggunaannya.