FMG - FMR Siri Dual - Meter Rotari Berganda

FMR Siri Dual - Meter Rotari Berganda

Siri FMG meter gas rotari direka untuk memenuhi permintaan tertinggi pengukuran aliran gas yang boleh dipercayai dan tepat. Meter yang telah diluluskan MID dan mematuhi sepenuhnya EN12480 dan OIML R137. Kartrij aluminium yang mudah ditukar membolehkan pembaikan tempatan dan pembersihan di lokasi. Reka bentuk selongsong dan kartrij yang kuat menjadikan meter kurang sensitif terhadap tekanan pemasangan yang disebabkan oleh penyambungan paip. Sejumlah besar penyelarasan penyambungan paip / 'flange' boleh ditoleransi oleh meter tanpa mempengaruhi prestasi meter dengan menyekat pendesak.

DOKUMEN TEKNIKAL Produk - Siri FMR Meter Gas Rotari

FMR-Siri Dual (bebas denyutan)

Meter turbin mempunyai jarak terhad dan patutnya dikalibrasi dekat dengan keadaan operasi (gas asli tekanan tinggi). Batasan ini dan kos yang lebih tinggi kerana penentukuran, menjadikan meter rotari yang lebih besar lebih popular sebagai pengganti meter turbin.

Untuk mengatasi kekurangan meter rotari konvensional (denyutan dan resonans), meter rotari bebas denyutan telah dikembangkan. Meter rotari bebas denyutan ini, menggunakan pasangan pendesak dua fasa, menghilangkan sepenuhnya denyutan dengan melawan ciri gelombang sinus dan resonansnya. Hasilnya, siri meter rotari bebas denyutan siri DUAL sangat senyap dan tepat.

Kelebihan lain ialah penggunaan pendesak yang agak pendek. Pendesak yang lebih pendek tidak akan cacat dengan mudah dan dengan demikian memberikan prestasi jangka panjang yang boleh dipercayai. Titik lemah meter bebas denyutan boleh menjadi sambungan kedua pasangan pendesak kerana gandingan mekanikal ini sangat sensitif terhadap perbezaan beban antara kedua set pendesak. Meter FMG DUAL menggunakan aci spline dan spline yang lebih kuat untuk menghubungkan dua pasang pendesak.

Pasangan Pendesak Bergerak Dua Fasa

FMG Meter Gas Siri FMR Dual disahkan NMIM oleh SIRIM dan juga diperakui oleh NMI International.

FMG Meter Gas Siri FMR Dual disahkan NMIM oleh SIRIM

NMI International